MIHAI PLĂMĂDEALĂ
(n.1968), critic de artă şi curator, absolvent al Universității Naționale de Arte din București, Istoria şi Teoria Artei. Laureat în 2012 al Premiului Uniunii Artiştilor Plastici din România pentru curatoriat “Vasile Drăguţ” şi al Premiului Uniunii Artiştilor Plastici din România pentru cronică expoziţională. Autor al rubricii de Arte Vizuale din revista Observator Cultural începând din 2007, Mihai Plămădeală publică în paralel în reviste precum Arta, Dilema Veche, Cultura, Ceramics Now etc. Autor şi coautor al unor cărţi şi studii precum Traces To Remember, Places To Inspire U.R.M.E. (Urban Remembering and Memories of Europe); O incursiune în pictura anilor ’90: atunci şi acum; Cupola cu frunze de acant şi coarne de berbec;INSEMNE;Metalul 2012; etc. Organizator şi participant al unor simpozioane naţionale şi internaţionale, criticul susţine cu regularitate conferinţe, cursuri şi workshop-uri.
MONICA ENACHE
(n. 1979), curator, absolventă a Universității Naționale de Arte din București, din 2007 conduce Departament Artă Românească Modernă din cadrul Muzeului Național de Artă al României. Monica Enache a colaborat la realizarea unor proiecte expoziționale dintre care amintim: Destine la Răscruce. Artiști evrei în perioada Holocaustului (2010), Călătorie în Bretania. Artiști francezi și români descoperind cultura bretonă (2009) – expoziție care a câștigat premiul Margareta Sterian pentru muzeografie, Pictori români în Bretania (1880-1930) (2009), Napoleon al III-lea și Țările Române (2008), Grigorescu pictor al naturii (1838-1907) (2007). A publicat studii în cataloage de expoziții românești și internaționale.
ADRIANA OPREA
(n.1982), critic de artă şi curator. Cum nimeni nu ştie exact ce anume legitimează un critic de artă să-şi exercite calitatea, Adriana Oprea încearcă să facă rost de o definiţie de buzunar, la îndemână, pentru ceea ce face. Asta o îndeamnă să cerceteze istoria artei contemporane în cadrul Departamentului Documentare al Muzeului Naţional de Artă Contemporană. Ceea ce o determină să rămână pe o autostradă academică (doctorat în lucru despre rolul criticii de artă în sistemul artei contemporane din România), dar nu o împiedică să ia câte un viraj curatorial (Welcome to the Uncanny Valley, Galeria Bazis, 2010), sau să stea la taifas cu artiştii, oricând. Colaborează cu galerişti şi pune ţara la cale cu manageri, curatori şi comentatori ai artei actuale. Publică texte în cataloage de artist, în reviste de artă online și în revista Arta.
TEODORA DINU
(n.1988) – asistent curator – a studiat Administrarea Afacerilor, finalizând programul de licenţǎ cu o lucrare despre intervenţiile artistice ca instrumente de creativitate și inovaţie în companii. În prezent urmează cursurile facultății de Istoria Artei din cadrul Universității București şi un masterat la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. Din vara anului 2011 colaborează ca voluntar la Muzeului Naţional de Artǎ al României în cadrul departamentului de Artă românească modernă, participând și la organizarea unor expoziții de artă contemporană la Make a Point și Art Yourself.