„Arta nu este ceea ce vezi, ci ceea ce îi faci pe ceilalți să vadă. „

Edgar Degas

Art Yourself Gallery este un spatiu destinat artei contemporane, care aduce in prim plan artisti romani din generatii, viziuni si abordari diferite, care incearca sa exprime prin forme si mesaje idei, senzatii, emotii si cautari.

Inca de la deschidere, in toamna anului 2011, expozitiile, vernisajele si evenimentele Art Yourself mentin vii legaturile dintre artisti si public, conferind un plus de efervescenta productiei artistice, dar si o interactiune continua intre estetic si ideatic.

Ne propunem ca prin cele trei directii de abordare – selectie riguroasa de artisti, expozitii consistente si consilierea pertinenta a colectionarilor – sa contribuim la ascensiunea si sedimentarea pietei de arta contemporana din Romania, dar si la ritualizarea legaturii  intre public si artisti.

Parafrazându-l pe marele Ansel Easton Adams care spunea  „Celor ce îmi zic că în fotografiile mele nu apar oameni, le răspund: întotdeauna apar doi oameni, fotograful si privitorul “ vă invităm să vă trăiți propria definiție despre artă.

 

 

 

 

Mihai Plamadeala, critic, istoric si teoretician de arta Galeria Art Yourself are, înainte de orice altceva, o identitate. Faptul de a fi consecvent ideilor care te definesc şi în acelaşi timp de a evolua în cadrul unor repere elastice, privite mai degrabă ca linii de start decât ca limite, reprezintă semne de maturitate profesională. Se poate vorbi despre o familie de imagini reunite sub egida Art Yourself, un adevărat brand. Prin artiştii cu care colaborează şi implicit, prin tipul de artă pe care îl promovează, susnumita galerie acoperă o parte din zona cenuşie a scenei artelor vizuale româneşti, aflate totuşi pe un traseu ascendent după ezitanţii ani '90. Nu valoarea este cea care a lipsit şi despre care unii ar spune că rămâne problema principală. Infrastructura, promovarea ori reprezentarea artiştilor sunt domeniile unde trebuie căutate cauzele stării de fapt actuale, nu tocmai roze, dar mai important decât ele, rezolvările. Acesta este punctul forte Art Yourself: valorificarea trecutului, evaluarea prezentului şi anticiparea viitorului. Mai departe, nu vor conta decât artiştii şi în special curatorii cu care se va asocia galeria.
Dragos Patrascu, Profesor Academia de Arte, Iasi Art Yourself Gallery este unul dintre cele mai frumoase spaţii de expunere din Bucureşti şi din ţară. Rafinamentul eclectic al arhitecturii cladirii în care functioneaza de mai bine de doi ani galeria dar şi situarea acesteia într-una dintre cele mai frumoase zone ale Bucureştiului, fac din acest loc, unul privilegiat, de nivel european, cu nimic mai prejos decât spaţiile cu destinaţie similară de la Paris sau din Londra.
Într-o lume lovită de o criză economică majoră, a menţine, calitativ vorbind, ştacheta ridicată precum Art Yourself Gallery reprezintă un act cultural care trebuie privit cu admiraţie. Într-o ţară în care piaţa artei contemporane este ca şi inexistentă, a iniţia, a materializa un asemenea proiect merită consideraţia şi aprecierea lumii culturale româneşti.

Dragoş Pătraşcu, artist vizual
profesor,Academia de Arte, Iaşi

Valentin Ciuca, critic de arta Arta ca vocație…

Într-o lume care aleargă halucinant către nicăieri, prezența unui miracol pe care-l numim ARTĂ pare a fi singura soluție onorabilă a salvării. Contribuie la acest proiect, în parte utopic, oamenii care mai cred în speranță și în capacitatea oamenilor de a se reinventa și cu sprijinul celor care mai cred în valori. Art Yourself Gallery s-a angajat cu inteligență și fervoare intelectuală la realizarea unei instituții artistice deschisă către orizonturile autentice ale artelor vizuale.
Deschiderea inteligentă către artiștii din tot arealul românesc a condus la unele plăcute surprize, provincia nefiind deloc complexată în fața unor nume celebre. Gestul galeriei, asociat cu experiența unor confrați de toate vârstele configurează cu profesionalism, un parcurs destinat împlinirii obiectivului și succesului.
Ca autor al unor necesare albume și cărți de artă sugerez echipei prezentarea în cadrul galeriei a Cărții de Artă, valori atât de necesare în educația și rafinarea gustului estetic. Salut cu sinceră prețuire deschiderea sa către orizontul Valorii. Mă declar definitiv alături de pasiunea prin care intenționați să faceți viața noastră mai frumoasă. Dacă ce faceți are un sens, are desigur și o direcție deschisă spre orizontul lumii și al fiecăruia dintre noi…
Cosmin Paulescu, Decan al Facultatii de Arte Decorative si Design UNARTE Daca reusiti sa depasiti sentimentul usor sofisticat pe care spatiul galeriei il degaja la primul contact, veti descoperi un loc prietenos si cochet dedicat artei contemporane de buna calitate.
Expunerea se realizeaza pe cele trei nivele ale vilei, plus curte, conferindu-i astfel inedite posibilitati de modulare si organizare a evenimentelor. Programul expozitional al galeriei este variat, dens, dar bine “asortat”conceptual, iar staful galeriei este de un entuziasm molipsitor.

Cosmin Paulescu
Decan al Facultăţii de Arte Decorative şi Design din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti