Workshop

WORKSHOPS

WORKSHOP ANIMATIE 

Profesor Radu Rodideal

6-9 ani: Cursantii vor realiza, in echipa, un filmulet de animatie de 10 secunde. Fiecare isi va aduce aportul personal, vor invata despre ce inseamna realizarea unui desen animat, iar cu prima ocazie cand se vor uita la desenul lor favorit vor stii ca fiecare secunda inseamna …24 de desene! (1 sedinta x 2 ore)

10-15 ani: Cursantii vor invata despre tehnica “Stop motion” si despre etapele realizarii unui film de animatie; vor vedea cum obiectele din jurul lor pot prinde viata din mainile unor mici animatori iscusiti. (2 sedinte x 2 ore)

16 – 18 ani: Cursantii vor invata despre o tehnica experimentala din sfera animatiei, si anume aceea a carbunelui pe hartie pozat cadru cu cadru, vor fi uimiti, cum, desenele lor pot prinde viata si capata miscare pe film. (3 sedinte x 2 ore)

Adulti: Cursantii adulti vor face o incursiune in istoria animatiei iar apoi vor fi sprijiniti si indrumati sa-si aleaga oricare din tehnicile prezentate la workshopurile anterioare. Cei mai indrazneti dintre ei vor aborda tehnica “Oil on glass” in care picturile lor, pozate cadru cu cadru, vor prinde viata sub lumina camerelor de filmat. (5 sedinte x 3 ore)

WORKSHOP –  Lucru impreuna cu artisti contemporani

Se spune ca o imagine face cat 1000 de cuvinte. De multe ori, sa observi poate insemna cat 1000 de ore in care incerci de unul singur. Inscrie-te si vino sa-i vezi la lucru pe unul dintre artistii contemporani ( se vor anunta artistii pentru fiecare modul). Le vei putea pune intrebari si vei putea observa cum elaboreaza o lucrare de la cap la coada.

 WORKSHOP – Parcursul unui proiect artistic: de la schite preliminarii la organizarea vernisajului

Venit in sprijinul cursurilor de istoria artei contemporane, acest workshop propune o analiza a procesului intim de creatie, cum ia nastere un proiect, ce se intampla cu acesta pe parcurs si cum ajunge el, in ochii privitorilor pe simeze. Cunoaste-i pe artisti si lasa-i sa-ti povesteasca despre cum, cand, unde si de ce lucreaza…

Sedintele e workshop dureaza 120 minute.

Pret/ sedinta: 120 RON.

Pret abonament lunar de 4 sedinte: 450 RON

CURSURI ISTORIA ARTEI CONTEMPORANE 

Profesor: Radu Rodideal si artisti invitati

6-9 ani: Dupa o scurta prezentare, pe intelesul acestora, a mai multor artisti contemporani, cei mici vor invata sa formuleze pareri proprii asupra operelor de arta si vor reusi sa isi raspunda mai constient la intrebarea “De ce ne place…?”

10-15 ani: In urma unei prezentari a catorva artisti contemporani, cursantii vor explora diferitele zone artistice (pictura, sculptura, grafica) si trasaturile definitorii ce le confera valoare: frumusetea, expresivitatea, originalitatea si nu in ultimul rand, faptul ca, de cele mai multe ori, putem invata din ea.

16 – 18 ani: La acest nivel se vor analiza mai multe lucrari ale unui singur artist contemporan, discutiile fiind focusate pe ce anume face ca o opera de arta sa fie catalogata ca fiind “buna” ori “valoroasa” si cat de mult intentiile artistului determinca intelegerea propriei lucrari de catre privitor.

Adulti: Workshopul pentru adulti va avea o durata dubla de timp, va ingloba cele discutate la grupele anterioare, iar apoi, in partea a doua, cursantii vor fi incurajati sa formuleze pareri proprii asupra unor lucrari cu care iau contact pentru prima oara. Surpriza?!?….artistul va fi de fata.

Sedinta dureaza 90 minute. Pret sedinta: 100 RON. Pret abonament lunar de 4 sedinte: 350 RON

Profesor Radu Rodideal (n. 1986, Bucuresti) traieste si lucreaza in Bucuresti, activand in domeniul artistic-vizual, muzical si pedagogic. A absolvit Universitatea de Arta din Bucuresti in 2012, iar un an mai tarziu si-a incheiat studiile muzicale la Conservatorul Bucuresti. Din 2013 a inceput colaborari cu galerii de arta din Bucuresti si in acelasi an a debutat pe scena Ateneului Roman. Din 2014 a participat regulat in licitatii de arta iar anul acesta a luat parte la un concurs international de pian in Paris.

In plan pedagogic, Radu a inceput sa predea cursuri de arta vizuala si muzica inca din anii studentiei, lucrand atat in sistem formal cat si nonformal. In prezent detine o experienta vasta, lucrand atat cu copii cat si cu adulti, de la nivel recreational pana la pregatire pt concursuri de admitere.