Pictura

CURS PICTURA

Profesor: Radu Rodideal

6-9 ani: Primul contact cu lumea culorii. Copiii descopera diverse tehnici de lucru (tempera, guasa, acrylic, acuarela, pastel colorat, creioane colorate etc.) aplicate pe diferite suporturi de lucru (hartie, carton, panza, suport de lemn). Teme libere, creative, axate pe universul varstei lor.

10-15 ani: Cursantii invata primele notiuni plastice: compozitie, contraste cromatie (cald-rece, complementar, inchis-deschis, al culorilor in sine), picturalitate, perspective si volum in culoare. Se urmaresc atat teme de creativitate cat si de observare a realitatii (natura statica, peisaj in natura). Scurta incursiune in zona picturii abstracte – tehnici si tipuri de abordare specifice genului

16 – 18 ani: Aceasta grupa propune o observare avansata a realitatii, se studiaza obiecte si diferite texturi, figura umana si mulaje antice. Incursiune in zona de reproducere fidela a unui alt desen.

Adulti: Cursurile pentru adulti inglobeaza intr-un ritm mai alert temele abordate la grupele mai mici de varsta, cu o mai mare focusare spre performanta, se abordeaza toate genurile picturii cu o aplecare spre tehnica picturii in ulei. Fiecare şedinţă este fundamentată teoretic prin raportare la istoria şi teoria artei şi la tehnicile sau mijloacele folosite de către marii desenatori. Cursantii adulti sunt incurajati sa elaboreze proiecte personale.

Durata unei sedinte este de 120 minute 

Pret sedinta: 85RON /

Pret abonament lunar de 4 sedinte: 300 RON.

Orar pe grupe de varsta:

6-9 ani : Miercuri; 12.00-14.00

10-15 ani: Miercuri: 14.00-16.00

16-18 ani: Miercuri: 16.00-18.00

Adulti: Miercuri: 18.00-20.00

IMPORTANT: Dupa  minim 6- 8 luni luni de curs se va organiza o expozitie de grup in cadrul galeriei Art Yourself sustinuta de catalog si vernisaj.

Profesor Radu Rodideal (n. 1986, Bucuresti) traieste si lucreaza in Bucuresti, activand in domeniul artistic-vizual, muzical si pedagogic. A absolvit Universitatea de Arta din Bucuresti in 2012, iar un an mai tarziu si-a incheiat studiile muzicale la Conservatorul Bucuresti. Din 2013 a inceput colaborari cu galerii de arta din Bucuresti si in acelasi an a debutat pe scena Ateneului Roman. Din 2014 a participat regulat in licitatii de arta iar anul acesta a luat parte la un concurs international de pian in Paris.

In plan pedagogic, Radu a inceput sa predea cursuri de arta vizuala si muzica inca din anii studentiei, lucrand atat in sistem formal cat si nonformal. In prezent detine o experienta vasta, lucrand atat cu copii cat si cu adulti, de la nivel recreational pana la pregatire pt concursuri de admitere.