Cursuri de arta la Art Yourself Gallery

Incepand cu luna iunie Art Yourself Gallery lanseaza sesiuni pentru  cursuri de arta: desen, pictura, pian, istoria artei contemporane, workshop-uri, teatru senzorial.

Cursurile se adreseaza atat copiilor, cat si adultilor.

CURS DESEN / Profesor: Radu Rodideal

6-9 ani: Primul contact cu lumea desenului. Copiii descopera diverse tehnici de lucru (creion, grafit, pastel, carbune, tus etc.) aplicate pe diferite suporturi de lucru (hartie, carton, lemn). Teme libere, creative, axate pe universul varstei lor.

10-15 ani: Cursantii invata primele notiuni plastice: compozitie, contrast valoric, volum, perspectiva. Se urmaresc atat teme de creativitate cat si de observare a realitatii (natura statica, desen in natura). Scurta incursiune in zona B.D. (banda desenata) – tehnici si tipuri de desen specifice

16 – 18 ani: Aceasta grupa propune o observare avansata a realitatii, se studiaza obiecte si diferite texturi, figura umana si mulaje antice. Incursiune in zona de reproducere fidela a unui alt desen

Adulti: Cursurile pentru adulti inglobeaza intr-un ritm mai alert temele abordate la grupele mai mici de varsta cu o mai mare focusare spre performanta, se abordeaza toate genurile desenului iar studiul figurii umane este adaugit de studii de anatomie artistica. Fiecare şedinţă este fundamentată teoretic prin raportare la istoria şi teoria artei şi la tehnicile sau mijloacele folosite de către marii desenatori. Cursantii adulti sunt incurajati sa elaboreze proiecte personale.

Durata unei sedinte este de 120 minute / Pret sedinta: 85RON / Pret abonament lunar de 4 sedinte: 300 RON.

Orar pe grupe de varsta:

6-9 ani : Luni: 12.00-14.00

10-15 ani: Luni: 14.00-16.00

16-18 ani: Luni: 16.00-18.00

Adulti: Luni: 18.00-20.00

IMPORTANT: Dupa  minim 6-8 luni de curs se va organiza o expozitie de grup in cadrul galeriei Art Yourself sustinuta de catalog si vernisaj.

CURS PICTURA: Profesor: Radu Rodideal

6-9 ani: Primul contact cu lumea culorii. Copiii descopera diverse tehnici de lucru (tempera, guasa, acrylic, acuarela, pastel colorat, creioane colorate etc.) aplicate pe diferite suporturi de lucru (hartie, carton, panza, suport de lemn). Teme libere, creative, axate pe universul varstei lor.

10-15 ani: Cursantii invata primele notiuni plastice: compozitie, contraste cromatie (cald-rece, complementar, inchis-deschis, al culorilor in sine), picturalitate, perspective si volum in culoare. Se urmaresc atat teme de creativitate cat si de observare a realitatii (natura statica, peisaj in natura). Scurta incursiune in zona picturii abstracte – tehnici si tipuri de abordare specifice genului

16 – 18 ani: Aceasta grupa propune o observare avansata a realitatii, se studiaza obiecte si diferite texturi, figura umana si mulaje antice. Incursiune in zona de reproducere fidela a unui alt desen.

Adulti: Cursurile pentru adulti inglobeaza intr-un ritm mai alert temele abordate la grupele mai mici de varsta, cu o mai mare focusare spre performanta, se abordeaza toate genurile picturii cu o aplecare spre tehnica picturii in ulei. Fiecare şedinţă este fundamentată teoretic prin raportare la istoria şi teoria artei şi la tehnicile sau mijloacele folosite de către marii desenatori. Cursantii adulti sunt incurajati sa elaboreze proiecte personale.

Durata unei sedinte este de 120 minute / Pret sedinta: 85RON / Pret abonament lunar de 4 sedinte: 300 RON.

Orar pe grupe de varsta:

6-9 ani : Miercuri; 12.00-14.00

10-15 ani: Miercuri: 14.00-16.00

16-18 ani: Miercuri: 16.00-18.00

Adulti: Miercuri: 18.00-20.00

IMPORTANT: Dupa  minim 6- 8 luni luni de curs se va organiza o expozitie de grup in cadrul galeriei Art Yourself sustinuta de catalog si vernisaj.

CURS PIAN / Profesor: Radu Rodideal

Lectiile de pian sunt individuale si sunt deschise tuturor, indiferent de varsta sau background muzical. Metodele de predare sunt interactive si adaptate fiecarui cursant in parte, in functie de varsta, personalitatea si … preferintele sale muzicale. Lectiile practice sunt fundamentate de notiuni de teorie muzicala.

Tarif sedinta 70 RON ( sedintele sunt individuale si dureaza 50 minute).

Pret abonament lunar de 4 sedinte individuale: 250 RON

IMPORTANT: Dupa absolvirea unui curs de minim 8 luni Art Yourself  va organiza un concert cu participantii.

CURSURI ISTORIA ARTEI CONTEMPORANE / professor: Radu Rodideal si artisti invitati

6-9 ani: Dupa o scurta prezentare, pe intelesul acestora, a mai multor artisti contemporani, cei mici vor invata sa formuleze pareri proprii asupra operelor de arta si vor reusi sa isi raspunda mai constient la intrebarea “De ce ne place…?”

10-15 ani: In urma unei prezentari a catorva artisti contemporani, cursantii vor explora diferitele zone artistice (pictura, sculptura, grafica) si trasaturile definitorii ce le confera valoare: frumusetea, expresivitatea, originalitatea si nu in ultimul rand, faptul ca, de cele mai multe ori, putem invata din ea.

16 – 18 ani: La acest nivel se vor analiza mai multe lucrari ale unui singur artist contemporan, discutiile fiind focusate pe ce anume face ca o opera de arta sa fie catalogata ca fiind “buna” ori “valoroasa” si cat de mult intentiile artistului determinca intelegerea propriei lucrari de catre privitor.

Adulti: Workshopul pentru adulti va avea o durata dubla de timp, va ingloba cele discutate la grupele anterioare, iar apoi, in partea a doua, cursantii vor fi incurajati sa formuleze pareri proprii asupra unor lucrari cu care iau contact pentru prima oara. Surpriza?!?….artistul va fi de fata.

Sedinta dureaza 90 minute. Pret sedinta: 100 RON. Pret abonament lunar de 4 sedinte: 350 RON

WORKSHOPS

WORKSHOP ANIMATIE / Profesor Radu Rodideal

6-9 ani: Cursantii vor realiza, in echipa, un filmulet de animatie de 10 secunde. Fiecare isi va aduce aportul personal, vor invata despre ce inseamna realizarea unui desen animat, iar cu prima ocazie cand se vor uita la desenul lor favorit vor stii ca fiecare secunda inseamna …24 de desene! (1 sedinta x 2 ore)

10-15 ani: Cursantii vor invata despre tehnica “Stop motion” si despre etapele realizarii unui film de animatie; vor vedea cum obiectele din jurul lor pot prinde viata din mainile unor mici animatori iscusiti. (2 sedinte x 2 ore)

16 – 18 ani: Cursantii vor invata despre o tehnica experimentala din sfera animatiei, si anume aceea a carbunelui pe hartie pozat cadru cu cadru, vor fi uimiti, cum, desenele lor pot prinde viata si capata miscare pe film. (3 sedinte x 2 ore)

Adulti: Cursantii adulti vor face o incursiune in istoria animatiei iar apoi vor fi sprijiniti si indrumati sa-si aleaga oricare din tehnicile prezentate la workshopurile anterioare. Cei mai indrazneti dintre ei vor aborda tehnica “Oil on glass” in care picturile lor, pozate cadru cu cadru, vor prinde viata sub lumina camerelor de filmat. (5 sedinte x 3 ore)

WORKSHOP –  Lucru impreuna cu artisti contemporani

Se spune ca o imagine face cat 1000 de cuvinte. De multe ori, sa observi poate insemna cat 1000 de ore in care incerci de unul singur. Inscrie-te si vino sa-i vezi la lucru pe unul dintre artistii contemporani ( se vor anunta artistii pentru fiecare modul). Le vei putea pune intrebari si vei putea observa cum elaboreaza o lucrare de la cap la coada.

 WORKSHOP – Parcursul unui proiect artistic: de la schite preliminarii la organizarea vernisajului

Venit in sprijinul cursurilor de istoria artei contemporane, acest workshop propune o analiza a procesului intim de creatie, cum ia nastere un proiect, ce se intampla cu acesta pe parcurs si cum ajunge el, in ochii privitorilor pe simeze. Cunoaste-i pe artisti si lasa-i sa-ti povesteasca despre cum, cand, unde si de ce lucreaza…

Sedinta dureaza 120 minute. Pret/ sedinta: 120 RON. Pret abonament lunar de 4 sedinte: 450 RON

CURS DE TEATRU SI EDUCATIE SENZORIALA / Profesor:  Adrian Ciglenean – Laboratorul sensorial Citit In Junior

  • Laboratorul de teatru senzorial pentru cei mici, unde joaca devine joc iar jocul vizează direct dezvoltarea inteligentei emotionale, a empatiei, abilitatilor de relaționare si expresie. Educatia senzoriala devine o prioritate in contextul invaziei Informaționale si si supra-stimulării la care copiii sunt expusi astăzi.
  • atelierul este coordonat de actorul Adrian Ciglenean, secondat de o echipa de asistenți cu experiența in lucrul cu copiii si spectacolele senzoriale.
  • o sesiune durează 90 de minute

Sedinta dureaza 90 minute. Pret sedinta 85 RON. Pret abonament lunar de 4 sedinte; 300 RON

Profesori:

Radu Rodideal (n. 1986, Bucuresti) traieste si lucreaza in Bucuresti, activand in domeniul artistic-vizual, muzical si pedagogic. A absolvit Universitatea de Arta din Bucuresti in 2012, iar un an mai tarziu si-a incheiat studiile muzicale la Conservatorul Bucuresti. Din 2013 a inceput colaborari cu galerii de arta din Bucuresti si in acelasi an a debutat pe scena Ateneului Roman. Din 2014 a participat regulat in licitatii de arta iar anul acesta a luat parte la un concurs international de pian in Paris.

In plan pedagogic, Radu a inceput sa predea cursuri de arta vizuala si muzica inca din anii studentiei, lucrand atat in sistem formal cat si nonformal. In prezent detine o experienta vasta, lucrand atat cu copii cat si cu adulti, de la nivel recreational pana la pregatire pt concursuri de admitere.