Gabriel Bodnariu / Memorii din fantastic / 2018
29.03.2018 - 28.04.2018

MEMORII DIN FANTASTIC

Incerc in lucrarile mele sa  reprezint teme in care se regasesc elemente sau combinatii intre fantastic si suprarealism. Abordez aceste teme din perspectiva povestii , a lirismului inconjurator, pentru mine un tablou poate fi o poveste in sine si poate dezvalui privitorului o multitudine de variante.

Sunt preocupat in special de lumina si de efectul luminii asupra formei , as putea spune ca vreau ca lucrarea sa fie “impachetata”in lumina. Scopul picturii mele este acela de a infrumuseta un spatiu si de a crea un ambient poetic, calm si linistitor, un indemn la imaginatie si  contemplatie.

Imi place sa folosesc elemente ale naturii, pentru ca natura este viata din care ne hranim cu totii. Iubesc animalele si consider ca sufletul lor poate fi descoperit sau revelat mai sincer decat cel uman, de acceea si recurg la metode aproape matematice in care indraznesc sa recompun  natura aducand elemente contrastante pe care incerc sa le armonizez si sa le imbin intr-o maniera despre care vreau sa cred ca este personala si ma defineste.

Nu ma regasesc in zona “violenta”a picturii si cautarile mele de obicei le dezvolt in parte frumoasa a artei, imi  caut inspiratia in natura si in tot ceea ce inseamna frumos, pozitiv si sincer. Aceasta este starea pe care vreau sa o creez si sa o transmit.