Dream a little bit (Andreea Floreanu) / Birdman (Ileana Oancea)
30.05.2017 - 10.07.2017

Luna iunie la Art Yourself este luna copilariei. Este luna in care doua artiste contemporane ne invadeaza imaginatia si ne trezesc amintiri si tonuri suave din vremurile in care visam sa devenim maturi.

Dream a little bit / Andreea Floreanu “Dream a little bit” ne poartă într-un loc ce se află deja înauntrul nostru. Acest “loc” ne defineşte ca indivizi şi ne călăuzeşte mereu, fie că suntem sau nu, conştienţi de asta; un loc nemărginit: copilaria. Seria de lucrări invită adultul să retrăiască ipostaze ale copilăriei şi să mai viseze, fără barierele şi opreliştile, de cele mai multe ori, autoimpuse. Să ne reconectăm pentru o clipă la copilul din noi, şi să fantaziem nestingheriţi la momentele în care descopeream lumea din jurul şi din interiorul nostru.”

Ileana Oancea / Birdman „BIRDMAN-sau OMUL-PASARE este o tema ce ma preocupa intens de multa vreme si deriva dintr-un citat al lui Nichita Stanescu, citat ce spune ca oamenii sunt pasari cu aripile pe dinauntru. Este despre oameni dar si despre ei pe dinauntru, despre cele mai complicate si sensibile sentimente. Aripile „interioare”, ce nu pot fi vazute, prind viata in sculpturile mele, transforma forma umana si ii adauga un sentiment de libertate si joaca, de bucurie si eliberare. Lucrarile isi vor concentra forta in picioarele frumoase, sculptate cu grija, ce vor exprima intr-o forma concentrata frumusetea corpului uman, si in aripi, deasemenea lucioase si polisate si pretioase ca simbol al spiritului, al sufletului, al trairilor interioare.”